Ajax openbaart dikke nettowinst en recordomzet

Ajax heeft dinsdag bevestigd dat het een recordomzet heeft behaald. Een dag eerder werd al bekend dat de magische grens van honderd miljoen euro overschreden zou worden en dat blijkt te kloppen: de omzet over het afgelopen boekjaar, juni 2011 tot juni 2012, bedraagt 104,1 miljoen.

Daarmee doorbreekt de recordkampioen voor het eerst in de geschiedenis de grens van honderd miljoen. In het boekjaar daarvoor noteerden de Amsterdammers een omzet van 97,7 miljoen, waardoor de omzet met 6,6 procent gestegen is. De nettowinst is eveneens fors toegenomen: van 5,5 miljoen naar 9,7 miljoen.

Verder maakt Ajax onder meer bekend dat de totale bedrijfskosten zijn afgenomen van 95,9 miljoen naar 91 miljoen. Het operationeel resultaat bedraagt 13,1 miljoen positief en Ajax meldt een eigen vermogen van 54,7 miljoen euro. De positieve cijfers zijn onder meer te danken aan het nieuwe zakelijke beleid, de transfers en de deelname aan de Champions League. Het miljoenenbal leverde Ajax het afgelopen seizoen in totaal 17,2 miljoen euro op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *