AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Ajax mist complete aanval en verdediging tegen Utrecht

Ajax treedt zondag tegen FC Utrecht aan met een veredeld jeugdteam. De complete verdediging en aanvalslinie ontbreken vanwege blessureleed, weet het Algemeen Dagblad.

Voor aanvang van het seizoen bestempelde Frank de Boer Nicolai Boilesen, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Gregory van der Wiel als vaste waarden. Voorin waren dat Derk Boerrigter, Kolbeinn Sigthórsson en Miralem Sulejmani. Al deze namen zullen er zondag niet bij zijn, schrijft de krant.

De eerste vervanger van Alderweireld, André Ooijer, is er door een kuitblessure ook niet bij. Net als vorige week in Rotterdam moet De Boer puzzelen om een representatief elftal op de been te krijgen. Vermoedelijk treedt Ajax aan met een van de jongste defensies in de clubhistorie. Vurnon Anita (22), Daley Blind (21), Ricardo van Rhijn (20) en Ruben Ligeon (19) lijken te starten.

Op de training van donderdag moest De Boer improviseren om aan voldoende veldspelers te komen. Jongelingen Joël Veltman, Stefano Denswil, Joeri de Kamps en Yener Arica werden daardoor aan de selectie toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *