AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Ajax met AA Gent nog in onderhandeling over transfersom

De spits is al rond met de Belgische club, maar de clubs moeten nog rond komen over de transfersom.

Volgens scout Karel Fraeye is de grootste kwaliteit van Boere om doelpunten te maken: ‘Zijn grootste kwaliteit is doelpunten maken. Je kunt geen typische Boeregoal noemen, want hij is een complete speler. Zijn techniek is misschien niet zijn grootste kwaliteit, maar je kunt het absoluut geen zwakte noemen. Hij is slim, snel, kan de bal bijhouden, is een echte killer in de box’.

‘AA Gent heeft een ongelooflijk goeie transfer gerealiseerd. Hij heeft zich bij Ajax onder Jonk, Witschge, Bergkamp en Frank de Boer vier jaar verder ontwikkeld en is een stevige speler geworden, heel doelgericht. Lille, Anderlecht, Club Brugge, PSV, … die zijn destijds allemaal zeer ver gegaan voor hem, maar niemand kon voor hem als Nederlander concurreren met Ajax’.

‘Nu heeft AA Gent toch een inhaalbeweging gemaakt om te kunnen wedijveren met Ajax. Het is tekenend dat ze hem – nadat ze eerder Kevin De Bruyne en Vadis Odjidja elders zagen doorbreken – pakken vóór hij groot wordt. Bovendien móést hij niet weg bij Ajax’.

‘Veel jongeren zouden andere carrièrestappen zetten. Dat hij op zijn vijftiende voor vier jaar naar een gastgezin in Amsterdam is vertrokken, heeft bijgedragen tot zijn mentale sterkte. Hij heeft nooit druk nodig om te presteren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *