‘Ajax meldt zich voor Ryo Miyaichi’

In de zoektocht naar een nieuwe rechtsbuiten heeft Marc Overmars aangeklopt bij ex-Feyenoorder Ryo Miyaichi. Miyaichi, die momenteel uitkomt voor Arsenal, moet een goedkoper alternatief zijn voor de naar PSV vertrokken Luciano Narsingh. De Japanner zal voor een jaar worden gehuurd.

Het enige wat Marc Overmars over de vermeende interesse wil zeggen is: ‘Dat klopt.’ Arsene Wenger zou niet onwelwillend tegenover het verzoek staan, maar wil later beslissen.

Miyaichi gaat vandaag met Arsenal mee naar het trainingskamp in Maleisië en krijgt de kans met de selectie te trainen en spelen. In de tussentijd houdt Overmars zijn oren en ogen open voor andere versterkingen. De interesse van Ajax in Miyaichi is overigens niet nieuw. Net als bij Feyenoord liep hij als jeugdspeler stage op De Toekomst. Door een kuitbeenbreuk moest die proefperiode al snel worden afgebroken.

In De Kuip speelde de Japanner veelal als linksbuiten, maar de rechtsbenige voetballer kan ook uitstekend op rechts uit de voeten. Met het belletje naar Wenger maken de ex-Arsenal-spelers Overmars en Bergkamp gebruik van hun internationale contacten, die Wim Jonk en Frank de Boer ook bezitten. Eerder polste Overmars een andere ex-club (FC Barcelona) over de huur van de linksbenige centrale verdediger Marc Muniesa Martinez.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *