‘Ajax meldde zich ook voor Nick Viergever’

Niklas Moisander lijkt niet de eerste keuze van Ajax te zijn geweest om de verdediging te komen versterken in de Arena. Ajax meldde zich afgelopen vrijdag pas bij AZ voor Moisander (26), maar polste de club eerst nog voor een eventuele transfer van Nick Viergever (23). Dat vertelde laatste genoemde speler woensdag aan Voetbal International.

‘Ik weet dat Ajax zich een keer heeft gemeld en dat AZ toen aan heeft gegeven mij op korte termijn niet kwijt te willen’, legt Viergever uit over de situatie. ‘Dat was een duidelijk standpunt van de club en daar is ook niks mis mee. Ajax was mooi geweest. Weer een stap hoger, Champions League, altijd meedoen om het kampioenschap… Nu weet je niet wat er gaat gebeuren, of we dit seizoen wel de groepsfase van de Europa League halen.’

‘Ik kan dan in de media om me heen gaan schoppen, maar dan ben je verkeerd bezig. Zo zit ik niet in elkaar. Met mijn volle verstand heb ik in 2010 een vierjarig contract getekend bij AZ. Ik had ook niet verwacht dat ze me snel zouden laten gaan. Maar het kan altijd gebeuren dat clubs niet aan de vraagprijs van AZ kunnen of willen voldoen. Dat is part of the deal’, aldus Viergever.

‘Ik heb intern aangegeven dat ik op dit moment prima zit bij AZ. Toen ik bij AZ tekende heb ik een plan voor mezelf opgesteld. Als ik me verder wil ontwikkelen, moet ik hier binnen de komende twee jaar weg zijn. De praktijk leert dat je het laatste contractjaar nooit afmaakt. En ik ben er nog steeds van overtuigd dat het mogelijk is om volgend jaar de stap te maken.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *