‘Ajax kampt met grote financiele problemen’

Ajax heeft grotere financiële problemen dan bekend is. Dat schrijft journalist Mike Verweij in De Telegraaf. Rik van den Boog en Uri Coronel zouden er een zootje van hebben gemaakt.

‘Financieel komt er geen lijk, maar een heel kerkhof uit de kast’, zou een betrokkene hebben gezegd over het wanbeleid. Marc Overmars mag er niks over zeggen en huidig financieel directeur Jeroen Slop wil er niks over zeggen.

Volgens Verweij ‘is het een raadsel’ waarom Slop akkoord is gegaan met de gespreide betaling van Tottenham Hotspur (2,7 miljoen euro per jaar) aan Ajax voor Jan Vertonghen.

Ajax winkelt nog steeds met een vrij lege portemonnee, ondanks de 12 miljoen euro aan loonkosten die vrij is gekomen door het vertrek van Mounir El Hamdaoui, Dario Cvitanich, Ismail Aissati, Nicolas Lodeiro, Jeroen Verhoeven, Andre Ooijer, Aras Ozbiliz, Dmitry Bulykin, Rodney Sneijder, Geoffrey Castillion en Jan Vertonghen.

Onder leiding van Van den Boog zou Ajax ‘onaanvaardbare risico’s hebben genomen’. ‘Intern worden de pijlen vooral gericht op Van den Boog, die de toekomst van de club op het spel zou hebben gezet’, schrijft Verweij in het artikel, dat overigens sterk gekleurd en pro ‘de voetballers’ is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *