‘Ajax kampioen door competitievervalsing’

Raymond Verheijen heeft zich niet geliefd gemaakt bij Ajax. De inspanningsfysioloog had al commentaar op de medische staf van de club en benadrukt nu dat ze in Amsterdam kampioen worden doordat de concurrentie langer in Europa actief was.

Verheijen stelt dat het simpelweg veel lastiger is om te winnen als er maar twee rustdagen tussen wedstrijden zit. Ajax lag vlak na de winterstop uit de Europa League terwijl Twente, PSV en vooral AZ het nog weken langer vol hielden.

‘Uit onderzoek blijkt dat het huidige speelschema niet eerlijk is’, zegt Verheijen nu. ‘De FIFA en UEFA moeten ingrijpen. Een ’3-rustdagen-regel’ moet voor fair play zorgen.’

Alsof het hogere wiskunde is, berekende Verheijen ook nog eens hoeveel punten AZ zou hebben als het meer dan drie dagen rust had gehad, namelijk acht. In dat geval waren de Alkmaarders nog koploper geweest. De berekening is wel opvallend omdat wiskunde en voetbal niet samen gaan, zoals de geschiedenis heeft uitgewezen.

EK-kwalificatie
Ook voor het kwalificatietoernooi voor het EK 2016 verwacht Verheijen problemen. Iedereen krijgt evenveel rustdagen tussen de wedstrijden, maar volgens de fysioloog is er meer. ‘Dat lijkt heel eerlijk, want iedere ploeg heeft 2 dagen rust. Dat is echter niet het geval omdat mijn onderzoek heeft uitgewezen dat de ploeg die de tweede wedstrijd op vreemde bodem speelt maar liefst 26 procent meer kans heeft om te verliezen dan dat ze elkaar na 3 dagen rust of meer zouden treffen. Welke bondscoach wil dan nog een belangrijk uitduel na slechts 2 dagen rust spelen?’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *