Ajax-junioren klaar voor U-17-finale

Vorige week kwamen Djavan Anderson en Elton Acolatse aan het woord op Ajax.nl over hun ervaringen tijdens het EK onder 17 in Slovenië. De twee andere jeugdspelers, Branco van den Boomen en Queensy Menig, kijken nu vooruit naar de finale tegen Duitsland.

‘Natuurlijk was ik wel teleurgesteld, maar je moet het team ook goed voorbereiden op de wedstrijden en dat kan niet als ik ga lopen zeuren. Ik hoop dat ik in de finale tegen Duitsland belangrijk kan zijn. Een ideaal scenario is, als ik op de bank zit, het lang 0-0 blijft, dat ik mag invallen en dan de winnende maak’, droomt Van den Boomen van een heldenrol.

Speeltijd voor Van den Boomen bleef tot nu toe echter beperkt tot één invalbeurt. Menig daarentegen lijkt een vaste waarde en kijkt hoopvol vooruit naar de aartsvijand. ‘Nu we de finale hebben gehaald, willen we hem winnen ook. We hebben Duitsland een paar keer gezien, het is een fysiek sterke ploeg. Ze kunnen goed voetballen. Maar ik denk dat er bij hun verdediging wel wat te halen valt.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *