‘Ajax is niet zoveel beter als Feyenoord’

ajaxreportsRonald Koeman verbaast zich over de hoge klassering van Feyenoord. Willem van Hanegem deelt die mening absoluut niet. Hij denkt dat de Rotterdamse club niet hoeft onder te doen voor Ajax.

”Ik weet niet of dat zo bijzonder is”, zegt ‘de kromme’ tegen RTV Rijnmond over de derde plaats. ”We roepen dat wel elke keer, maar je ziet toch dat Feyenoord kwaliteit heeft? Dan is het toch niet bijzonder als ze wedstrijden winnen? Ajax heeft een aardig elftal, maar ze zijn niet zoveel beter dan Feyenoord. Feyenoord hoeft van niemand te verliezen. Daarom begrijp ik Koeman niet dat hij verbaast is over de ranglijst. Ik had gedacht aan zes á zeven punten meer.”

Van Hanegem denkt dat Feyenoord beter rendeert met Bruno Martins Indi in het centrum van de verdediging en Miquel Nelom als linksachter: ”Ik heb gehoord dat Nelom heel dicht tegen het Nederlands elftal aan zat. Dat is geen flauwekul. Op die plek is hij gewoon beter dan Martins Indi, en Martins Indi is in het centrum weer beter dan Mathijsen. Zo simpel is het. Ik ben nooit een voorstander geweest van Mathijsen. Een verdediger moet echt verdedigen. Hij liet Altidore in de wedstrijd tegen AZ teveel ballen aannemen. De Vrij deed dat beter.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *