Ajax heeft toekomstig advocaat in huis: “Ik bereid vakken voor in Nederland”

Met Lisandro Magallán heeft Ajax niet alleen een centrale verdediger, maar ook een toekomstig advocaat in huis gehaald. De 25-jarige Argentijn wil zijn rechtenstudie vervolgen in Nederland.

Magallán haalde onlangs zijn propedeuse aan de universiteit van Buenos Aires. “Maar ik ben nog lang niet klaar”, vertelt de kersverse Ajacied aan de NOS. “Ik probeer het op afstand te doen. Ik bereid vakken voor in Nederland en als ik weer in Argentinië ben, probeer ik wat tentamens te halen.”

Door zijn studie kan Magallán soms zijn zinnen verzetten. “Ik doe het omdat ik het leuk vind en gebruik het als afleiding om naast het voetbal ook nog aan iets anders te denken.” Dat hij zijn studie gaat afmaken staat vast, want die belofte deed Magallán aan zijn vader Adalberto, een voormalig profvoetballer en bekend advocaat die begin 2018 overleed.

Magallán moet voorlopig ook studeren op de Nederlandse taal. “Ik wil de belangrijkste voetbaltermen leren om op het veld met de rest te communiceren”, vertelt de verdediger, die nu vooral communiceert via landgenoot Nicolás Tagliafico. “Nico heeft me ontzettend geholpen. Hij heeft me voorgesteld aan m’n ploeggenoten en de mensen van de club.”

Formule1 Deze MAX VERSTAPPEN HOODIE winnen? Volg hem dan hier via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer