‘Ajax haalt nog drie nieuwe spelers maximaal’

Frank de Boer hoopt bij Ajax nog drie spelers te mogen begroeten. Een linksbenige verdediger, een spits en een buitenspeler zijn welkom, vertelt de oefenmeester. “Ik verwacht dat er nog maximaal drie spelers naar Ajax zullen komen”, aldus De Boer maandagavond in gesprek met Ajax TV. “Er komt er sowieso nog één bij. Van de drie mogelijke versterkingen gaat het dan om een linksbenige verdediger, een spits en misschien nog een buitenspeler.”

De kans is groot dat de centrumkracht de hoogste prioriteit heeft, hoewel Daley Blind het tot dusver aardig doet als vervanger van Jan Vertonghen. “Daley doet het goed nu. Hij lijkt zich te beseffen dat dit het moment is voor hem om het te laten zien. Dat laat hij zowel op als buiten het veld merken. Hij heeft vaak op die positie gespeeld en vult het nu ook goed in. We kijken echter nog steeds rond voor een linksbenige verdediger.”

Lasse Schöne en Tobias Sana, die dinsdag medisch wordt gekeurd, zijn tot dusver de enige versterkingen. “Schöne heeft zich goed aangepast”, zegt de coach over de Deen. “Hij heeft echt voetbalgogme en is een echte Ajax-speler. Hij heeft vooral in zijn tweede week hier laten zien dat hij het juiste niveau heeft.”

“Laten we hopen dat we ook van Sana kunnen gaan genieten. Hij is eigenlijk zowel een linksbuiten als een rechtsbuiten. Sana heeft veel dreiging en een goed overzicht. Ik ben benieuwd naar wat hij gaat laten zien”, aldus De Boer, die tussendoor ook nog moet gaan snijden.

De oefenmeester werkt het liefst met een groep van achttien à negentien spelers. “Nu heb ik een selectie van 24 man. En Enoh ontbreekt daar nog in. We zullen knopen moeten gaan doorhakken. Dat zal voor sommigen niet leuk worden”, besluit hij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *