AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Ajax gaat vol voor Nick Viergever’

Volgens Sport 1 moet Nick Viergever bij Ajax de opvolger gaan worden van Jan Verthongen, die hoogstwaarschijnlijk naar Tottenham Hotspur vertrekt. Ajax heeft zich echter nog niet bij AZ gemeld voor de 22-jarige verdediger, die deel uitmaakte van de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK.

De verdediger uit Capelle heeft in Alkmaar nog een contract, waardoor Ajax naar verluidt vijf miljoen euro moet neertellen om de transfer van Viergever naar Amsterdam rond te krijgen. De verdediger werd opgeleid door Sparta Rotterdam, waar hij zijn debuut in het profvoetbal maakte. Afgelopen seizoen was het tweede seizoen in Alkmaar voor Viergever.

Viergever moet in de hoofdstad de opvolger worden van Jan Vertonghen. Tottenham Hotspur en Ajax leken enkele dagen geleden akkoord te zijn over de te betalen transfersom, maar de transfer is nog niet definitief afgerond. Een pijnpunt in de transfersoap lijkt een clausule in het contract van de speler, waardoor hij recht heeft op vijftien procent van het transferbedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *