Ajax-fans schrijven brief aan Louis van Gaal

De Ajax Supporters Delegatie (ASD) heeft Louis van Gaal in een brief gevraagd niet als algemeen directeur aan de slag te gaan in Amsterdam. De fans vrezen dat zijn komst tot het vertrek van clubicoon Johan Cruijff zal leiden.

ASD heeft de laatste maanden met alle leden van de raad van commissarissen van Ajax gesproken. Ook zocht de supportersgroep contact met de leden van de vereniging, Wim Jonk en enkele jeugdtrainers. Op basis van die gesprekken verzoeken zij Van Gaal niet in te stappen bij Ajax.

“Het afgelopen halfjaar hebben wij ons zeer intensief bezig gehouden met de bestuurlijke hervormingen bij Ajax. Na hoor en wederhoor met alle betrokken partijen komen wij tot de conclusie dat uw eventuele komst op zeer veel weerstand zal stuiten, zowel binnen de organisatie van Ajax als bij de supporters”, wordt de brief van ASD geciteerd door het Algemeen Dagblad.

De supportersgroep zette vier redenen in de brief die duidelijk moeten maken aan Van Gaal waarom hij niet bij Ajax aan de slag moet gaan: de topcoach is aangetrokken zonder toestemming van commissaris Cruijff, past niet binnen het door de club gekozen beleidsplan, kan niet samenwerken met Cruijff en tot slot zou zijn komst leiden tot het vertrek van Cruijff.

Met de brief maakt de Ajax Supporters Delegatie duidelijk volledig achter de visie van clubicoon Johan Cruijff te staan. “Wij moeten constateren dat uw komst daar haaks op staat. Dit alles overziend verzoeken wij u dringend om niet in dienst te treden, in welke functie dan ook, bij Ajax. Wij hopen en rekenen op uw begrip in het belang van Ajax.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *