AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Ajax en Spurs akkoord, Vertonghen voor 12 miljoen verkocht’

De NOS heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend gemaakt dat Ajax en Tottenham Hotspur een akkoord hebben bereikt over de transfersom van Jan Vertonghen (25). Het vertrek van de aanvoerder van Ajax komt zodoende steeds dichterbij.

Ajax en Tottenham waren al weken met elkaar in gesprek over een correcte transfersom. De Amsterdammers eisten vijftien miljoen euro, terwijl de Londenaren niet verder wilden gaan dan circa 12 miljoen euro plus enkele premies. Uiteindelijk is Ajax toch akkoord gegaan met het laatste voorstel van de Engelse subtopper. Daardoor kan Vertonghen de seizoensstart van Tottenham toch nog meemaken en dat is iets wat de speler graag wilde.

Ajax en Vertonghen moeten naar verluidt nog wel tot een vergelijk komen inzake het percentage van de transfersom voor de verdediger. Vertonghen heeft recht op vijftien procent van de transfersom en dat is in de optie van Ajax een te hoog bedrag. Verder is het aan Vertonghen en Tottenham om een akkoord over de persoonlijke voorwaarden te bereiken, al is de kans groot dat dit achter de schermen al is geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *