AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Ajax en Fulham azen op 19-jarige Twente-speler’

FC Twente raakt mogelijk één van de grotere talenten kwijt. De club uit Enschede wil het tot medio 2013 lopende contract van Chris David openbreken en verlengen tot de zomer van 2015. Een akkoord lijkt echter ver weg, terwijl Ajax en Fulham de situatie met grote belangstelling bekijken.

De Tukkers zaten inmiddels meerdere keren om tafel met de negentienjarige David en zijn zaakwaarnemer Fabio Alho. “Het zijn plezierige gesprekken”, zegt Richard Peters, woordvoerder van FC Twente, in gesprek met het Algemeen Dagblad. “We hopen er uit te komen met David. Hij is een groot talent, dus het spreekt voor zich dat we hem niet kwijt willen.”

David heeft momenteel een opleidingscontract dat loopt tot het einde van volgend seizoen, FC Twente wil dat omzetten in een profcontract tot medio 2015 met een optie op nog een jaar. David wees een eerste aanbieding af, FC Twente ging niet akkoord met het tegenvoorstel. Een tweede bod van de club uit Enschede is ook niet naar wens. Alho maakt zich geen zorgen. “De onderhandelingen verlopen stroef, maar van onze kant is er geen reden tot paniek. De club heeft laten weten graag met deze jongen verder te willen. Mochten we er niet met FC Twente uitkomen, kan hij hier gewoon tot medio 2013 voetballen.”

Alho, neef van belangenbehartiger Mino Raiola, bevestigt de belangstelling van Ajax en Fulham. De twee clubs hebben geïnformeerd naar David. “Er is inderdaad contact geweest met mensen van die clubs. Zij hebben mij gevraagd naar zijn situatie en willen op de hoogte zijn van de ontwikkelingen. Er is genoeg belangstelling omdat David één van de weinige linksbenige centrale middenvelders is en tijdens interlands ook steeds een goede indruk maakt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *