Ajax en Feyenoord praten over toelaten van uitfans

De Klassieker opent mogelijk komend seizoen zijn deuren weer voor fans van de uitclub. Ajax en Feyenoord praten met elkaar over het beëindigen van de afspraak, waarbij uitsupporters niet welkom zijn bij de onderlinge ontmoetingen.

Sinds 2009 mogen Ajax en Feyenoord geen uitsupporters meenemen naar de Klassieker. De uitvakken in de Amsterdam Arena en de Kuip bleven sindsdien leeg. De clubs bekijken volgens het Algemeen Dagblad of het mogelijk is om vanaf het seizoen 2013/2014 weer uitsupporters toe te laten tijdens hun onderlinge (competitie)duels.

Komende zondag, wanneer Feyenoord in Rotterdam Ajax ontvangt, blijft het uitvak nog leeg. Beide clubs kwamen in 2009, na diverse incidenten rond wedstrijden in de Eredivisie en beloftenduels, een afkoelingsperiode van vijf jaar overeen. Na twee jaar stond een evaluatie op het programma, waarna de periode zou kunnen worden ingekort.

De gemeenten Amsterdam en Rotterdam, de politie, de KNVB en de fans moeten wel eerst instemmen met de plannen van beide clubs. Onlangs meldde Ajax al dat supporters van ADO Den Haag weer welkom zijn in Amsterdam. Met de club uit de Residentie werd in 2006 een ‘vijfjarenregeling’ getroffen. Deze werd met één jaar verlengd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *