‘Ajax doet Vurnon Anita een topaanbieding’

Ajax heeft Vurnon Anita (23) een mooie aanbieding gedaan voor een contractverlenging. De middenvelder staat nadrukkelijk in de belangstelling van Newcastle United, dat een tweede bod (van circa 9,5 miljoen euro) voorbereidt. ‘Maar Ajax wil Vurnon niet kwijt. Daarom hebben we hem een aanbieding gedaan tot 2015 of 2016 bij te tekenen’, zegt Marc Overmars.

‘De trainersstaf is zeer duidelijk’, vertelde de directeur voetbalzaken zaterdag in gesprek met De Telegraaf. ‘Vurnon is heel belangrijk voor het elftal en laten we liever niet gaan. Met zijn nieuwe contract zou hij op het hoogste niveau van Ajax worden gewaardeerd.’ Het ’kind van de club’, dat op zijn tiende instroomde in de jeugdopleiding en op 19 maart 2006 onder Danny Blind als zestienjarige zijn debuut maakte in Ajax 1, wordt in dat geval een van de grootverdieners bij Ajax.

Volgens Anita’s vader en huidige begeleider – Vurnon Anita senior – heeft de Ajacied het voorstel in beraad. ‘Vurnon houdt alle opties open, wil kijken wat het buitenland te bieden heeft, maar Ajax heeft zich met deze actie zonder meer van zijn goede kant laten zien.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *