Ajax-directeur sleutelde aan techniek van Viktor Fischer

Wat betreft leermeesters zit de Ajax-organisatie op het moment aardig in elkaar. Zo gaf de huidige directeur voetbalzaken vorig jaar nog techniektraining aan talent Viktor Fischer.

Marc Overmars is verheugd om te zien dat het 18-jarige Deense talent zich goed ontwikkelt. ‘Het is mooi om te zien hoe Viktor zich tot nu toe profileert’, aldus de bestuurder tegenover Voetbal International. ‘Hij is een linksbuiten die vaak het doel opzoekt en met dat gegeven zijn we aan de slag gegaan. Wanneer je als vleugelspeler alleen maar naar binnen trekt, wordt het voorspelbaar. Ik heb dus vooral gewerkt aan de afwisseling in zijn spel.”

Overmars speelde zelf jarenlang als linkeraanvaller bij onder andere Arsenal, Barcelona en Oranje en weet dus wat er gevraagd wordt op die positie. “Vanaf zijn positie heb je ongeveer zes mogelijkheden om het spel voort te zetten. Dan is het belangrijk dat je oog hebt voor de beschikbare ruimtes en voor de kwaliteiten van je medespelers. Viktor weet blindelings voor welke aanvalsvariant hij bij welke spelsituatie moet kiezen. Bij die ontwikkeling komen zijn goede techniek en leergierigheid mooi van pas. Dat is een fijne basis voor een jonge speler.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *