AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Ajax denkt aan vrouwenelftal op te zetten

Ajax onderzoekt momenteel de mogelijkheid om een vrouwenelftal te beginnen. “De club staat zeker niet afwijzend tegenover vrouwenvoetbal”, zegt een woordvoerder van de club in het Algemeen Dagblad. “We zijn ons aan het oriënteren. Binnen de club is er iemand mee bezig die onderzoekt wat de voordelen en nadelen zijn aan deelname aan de vrouweneredivisie.”

Ook Feyenoord speelt met de gedachte om ooit met een vrouwenteam te beginnen, maar de Rotterdammers willen op korte termijn zeker nog niet met zo’n ploeg beginnen. “De situatie waar de club zich momenteel in bevindt, leent zich er gewoon niet voor om nu een vrouwentak op te starten”, aldus een woordvoerder. “De organisatie is daar simpelweg niet klaar voor. Daarnaast is het alle hens aan dek om de club terug te krijgen aan de top van het Nederlandse voetbal. De komende drie jaar denken wij dus zeker niet aan het starten met vrouwenvoetbal.”

Momenteel zijn er zeven profclubs met een damesteam: SC Heerenveen, SC Telstar, FC Utrecht, FC Twente, VVV-Venlo, FC Zwolle en ADO Den Haag. Laatsgenoemde is momenteel koploper in de Eredivisie Vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *