‘Ajax bood Theo Janssen in de winterstop gratis aan’

Chris van Nijnatten schrijft woensdag in het Algemeen Dagblad dat de algemeen directeur van Vitesse beweert dat Theo Janssen in de winterstop gratis is aangeboden door Ajax. Waarom zouden de Arnhemmers nu dan wel een transfersom betalen?

Janssen kostte 3,5 miljoen euro en heeft een salaris van 900.000 euro per jaar. Ajax wil nu 1,5 miljoen euro ontvangen omdat hij nog een jaar onder contract staat (conform afschrijvingen van de club). Janssen wil echter ook niet gratis naar Arnhem. Hij vindt dat een club wat voor hem over moet hebben.

Volgens Van Nijnatten functioneert Janssen niet bij Ajax omdat hij geen jager is. Zonder balbezit moet je bij Ajax veel meer druk zetten dan bij andere clubs en dat lukt Janssen niet. Daarnaast is hij gehaald voor de coaching, maar de clubleiding vindt dat Janssen dit te chagrijnig doet. ‘Het valt de trainers van Ajax daarbij op, dat Janssen vooral nog chagrijnig coacht, op het ruzieachtige af, vinden ze zelfs’, schrijft Van Nijnatten.

De interesse van Besiktas en Olympique Marseille zou fake zijn. ‘Spelen onder 1 hoedje met Ajax, om Vitesse zenuwachtig te maken.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *