‘Ajax biedt excuses aan na wangedrag van erelid Sjaak Swart’

ajaxreportsAjax heeft zijn excuses bij de KNVB aangeboden voor het gedrag van Sjaak Swart. Het erelid van de Amsterdammers ging vorige week door het lint tegen arbiter Kevin Blom. Na het verloren bekerduel tegen AZ (0-3) kon de scheidsrechter rekenen op een flinke woede-uitbarsting van Swart.

Mister Ajax vond dat Blom twee overduidelijke handsballen over het hoofd zag. Dick van Egmond, scheidsrechtersbaas, moest het ook ontgelden toen hij Swart probeerde te kalmeren. Namens de KNVB heeft Gijs de Jong bevestigd dat Ajax excuses heeft gemaakt na het incident.

“Diezelfde avond is er door Ajax nog gebeld naar Van Egmond, daarbij zijn excuses gemaakt voor hetgeen was gebeurd. Dat was wat Van Egmond betrof voldoende. Daarmee is de kous af”, liet hij Voetbal International noteren. Swart zelf wilde niet ingaan op de kwestie.

“Ik kan het beter maar zo laten. Natuurlijk heb ik er wel mijn mening over. Maar als ik nu ga reageren, dan is Ajax de dupe”, zei de 74-jarige oud-aanvaller van de Amsterdammers. Tussen 1956 en 1973 scoorde Swart 170 keer in 463 wedstrijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *