Ajax betaald minder aan salarissen

Ajax heeft in het eerste deel van het seizoen ruim twintig miljoen euro overgemaakt aan salarissen. Veruit het meeste in de Eredivisie, toch zijn de Amsterdammers vier miljoen euro goedkoper uit dan vorig seizoen.

Dat Ajax tot nu toe minder heeft moeten betalen heeft te maken met het ontbreken van de plaatsingspremie voor de Champions League, meldt Voetbal International. Vorig jaar plaatste Ajax zich voor het miljoenenbal door PAOK Saloniki en Dinamo Kiev te verslaan, de spelers ontvingen daarvoor een bonus. Dit jaar ontbreekt die bonus, omdat Ajax zich via het kampioenschap rechtstreeks wist te plaatsen.

Het vertrek van Martin Jol is bovendien ook goed voor Ajax, met zijn vervanger Frank de Boer is Ajax goedkoper uit. De inkomsten zijn dit jaar ook nog eens hoger dan vorig jaar. “Doordat wij de enige Nederlandse club in de Champions League zijn”, zegt directeur Jeroen Slop. De inkomsten uit de zogenaamde marketpool hoeft Ajax daardoor niet met andere clubs te delen.

De lagere kosten en hoge inkomsten zorgen ervoor dat Ajax in de eerste zes maanden van dit seizoen een netto winst heeft geboekt van bijna twaalf miljoen euro. Van de spelers is Miralem Sulejmani de hoogste kostenpost, de Serviër ontvangt per jaar 1,8 miljoen euro bruto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *