AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Ajax betaald meer dan 50 miljoen aan salarissen

FC Twente profileert zich de afgelopen jaren steeds meer als een topclub. De Tukkers eindigden de afgelopen vier seizoenen bij de bovenste twee, werden één keer kampioen en mogen zich met de Grolsch Veste qua stadion meten met de top in Nederland. Nu zit Twente ook op het salarisgebied in de hoogste regionen.

Uit de jaarcijfers van de club blijkt dat na Feyenoord al enige tijd te hebben ingehaald, ook PSV op de hielen zit op financiëel gebied. De omzet van Twente stijgt en daarmee lijkt de club zich definitief te nestelen tussen de traditionele top drie.

Uit het verleden blijkt dat de clubs met de grootste begrotingen en omzet ook sportief het succesvolst waren. Wat dat betreft is het een goed teken voor Twente dat het afgelopen seizoen, waarin de beker werd gewonnen en Champions League werd gespeeld, 51 miljoen euro werd omgezet. PSV (53) blijft de oosterlingen ternauwernood voor. Verschil is bovendien dat Twente onder leiding van voorzitter Joop Munsterman 1,5 miljoen euro winst maakte en PSV diep in de rode cijfers belandde.

Waar de meeste clubs in de Eredivisie bezuinigen, stijgen ook de salarisuitgaven van FC Twente explosief. Momenteel staat de teller op 29 miljoen euro, zo becijferde Voetbal International, en dat is nog maar drie miljoen minder dan PSV. Ajax is ruime koploper met liefst 51 miljoen aan jaarlijkse salarisuitgaven. Feyenoord (20), SC Heerenveen (15) en FC Groningen (11) blijven ver achter op de drie ‘duurste’ clubs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *