‘Aissati verlaat Ajax nu via de voordeur’

De 31e landstitel van Ajax is ook de landstitel van Ismail Aissati. “Ik heb het toch maar even geflikt”, glunderde de middenvelder na de zege op VVV-Venlo (2-0).

“Ik verlaat Ajax via de voordeur”, zei Aissati tegenover De Telegraaf. “Na alles wat ik heb meegemaakt, is deze titel de ultieme beloning. Met Ajax, de grootste club van Nederland, heb ik dit toch maar mooi even geflikt…”

De vertrekkende Marokkaan kon zijn geluk niet op. “Ik was net zeventien jaar en werd bij PSV onder meneer Hiddink direct kampioen. Dat was een onbeschrijflijk gevoel. Maar dit komt echt in de buurt… de titel met Ajax… Fantastisch!”

Trainer Frank de Boer had Aissati in eerste instantie helemaal niet nodig. De 23-jarige Utrechter legde zich daar echter niet bij neer en knokte zich terug. Uiteindelijk speelde Aissati veertien wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

“Ik ben te veel voetballiefhebber om het bijltje erbij neer te gooien. Dat ik me terugvocht, was echt op eigen kracht. En dat maakt dit kampioenschap echt, echt, écht speciaal”, aldus Aissati.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *