AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Aegon wilde Ajax wel degelijk dumpen’

Hoofdsponsor Aegon wilde in december wel degelijk af van Ajax. Dit wilde Aegon op de ledenvergadering van 22 december bekend maken. Aegon was al dat gebakkelei zat en wilde onder het lopende contract uit. De opzegging ging op het allerlaatste moment niet door omdat Ajax dreigde naar de rechter te stappen. Daarop zei Aegon het contract te respecteren.

In 2008 sloot Aegon een zevenjarige verbintenis ter waarde van minimaal tien miljoen per jaar. Door bonussen kan dit bedrag twaalf miljoen worden. Ondanks dat Ajax al weer een poosje in rustiger vaarwater verkeerd blijven de geruchten bestaan dat Aegon van Ajax af wil.

‘Geen sprake van’, zegt Jan Driessen, directeur communicatie van Aegon, desgevraagd. ‘Ik heb in die periode vaak geroepen dat ik niet vrolijk werd van de situatie. Gesprekken met Ajax gevoerd en herhaaldelijk geroepen dat het rustig moest worden. Dat er mét elkaar in plaats over elkaar moest worden gepraat. Maar nu is het rustig. We zijn nog altijd de trotse sponsor van de koploper en wij zijn momenteel bezig met de voorbereidingen op de kampioenshuldiging op ons bedrijf, net zoals vorig jaar. Die huldiging staat nu gepland op 3 mei. Inderdaad nog voor de laatste speeldag. Ik ben een optimistisch mens.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *