‘Aegon een jaar korter hoofdsponsor van Ajax’

Hoofdsponsor Aegon staat nog tot 2014 onder contract bij Ajax in plaats van 2015. Dat blijkt uit een geactualiseerde en uitgebreide versie van ‘De coup van Cruijff’ van Menno de Galan, dat deze week verschijnt, zo meldt Het Parool.

Net als eerder in 2012 gemeld staat er in het boek dat Aegon eind 2011 van Ajax af wilde. Toen Johan Cruijff en de zijnen vorig jaar naar de rechter stapten, was de maat vol voor Aegon. In het persbericht dat werd gemaakt stond dat het contract van de hoofdsponsor op 30 juni 2013 ten einde zou zijn, twee jaar eerder dan afgesproken.

De Ajax-directie hamerde er echter op dat dit juridisch gezien niet mocht, omdat in het contract stond dat na een tussentijdse negatieve evaluatie in 2011 het contract in 2013 verbroken mocht worden. Echter, die negatieve evaluatie was er nooit geweest in 2011.

Ook stond er in het contract dat als er in korte tijd te veel mensen uit de RvC of directie zouden vertrekken het contract opgezegd mag worden. Dat gebeurde in 2012, waardoor Ajax besloot om in overleg met Aegon de looptijd terug te brengen tot zes jaar in plaats van zeven jaar. Dit betekent dat Ajax na de zomer van 2014 zonder hoofdsponsor zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *