‘Aanval van City meer waard dan heel Ajax’

Het mag inmiddels bekend zijn dat de financiële bomen in Manchester tot ver in de hemel reiken. Alles lijkt mogelijk en de stroom aan spelers die het shirt van City graag aantrekt is enorm.

De club met de hoogste begroting van Nederland, want dat is Ajax, mag niet in de schaduw staan van de financiële slagkracht van de Engelse rivaal. City-manager Roberto Mancini kan kiezen uit vier wereldspitsen, Balotelli, Aguëro, Tevez en Dzeko, met een gezamenlijke transferwaarde van meer dan 140 miljoen euro, een bedrag dat de hele selectie van Ajax nog niet heeft gekost.

City speelt echter altijd met twee spitsen en dus betekent dit dat er ook altijd twee toppers op de bank moeten plaatsnemen. En dat gaat natuurlijk niet iedereen even makkelijk af. Zo laat Edin Dzeko de laatste tijd al regelmatig weten zichzelf te goed te vinden voor de rol van pinchhitter. En ook Mario Balotelli ligt regelmatig in de clinch met Mancini na weer een vroege wissel.

Hun lot is echter een stuk rooskleuriger dan dat van andere spitsen van Manchester City. Zo kwam Roque Santa Cruz helemaal niet aan spelen toe en is hij inmiddels verhuisd naar Malaga, speelt Emmanuel Adebayor momenteel voor Tottenham Hotspur, en is Adam Johnson uitgeleend aan Sunderland.

Volgens Assistent-trainer David Platt is de keuze welke spelers Mancini nu weer moet teleurstellen een moeilijke keuze. “Wat onze spitsen moeten doen is zo goed spelen en zoveel scoren, dat we daardoor bij de volgende wedstrijd niet om hen heen kunnen. Roberto Mancini moet steeds elf spelers kiezen. De meeste hoofdpijn krijgt hij van wie hij moet passeren. Dat haat hij echt.” Het is toch hoofdpijn die Ajax-trainer Frank de Boer misschien ook graag eens zou hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *