AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Viktor Fischer kan rol spelen op komende EK’

Ajax heeft met John Steen Olsen een man in huis die aan de lopende band talentvolle Deense voetballers binnen haalt. De scout van de Amsterdammers is verantwoordelijk voor de komst van Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Viktor Fischer. Voor laatstgenoemde ziet Olsen een rol weggelegd op aanstaande Europees Kampioenschap in Polen en Oekraïne.

Fischer maakt dit seizoen furore in de A1 van Ajax. De Deense speler behoort tot de grootste talenten van de Amsterdamse jeugdopleiding. Ajax’ scout Olsen ziet zelfs al een rol voor hem weggelegd op het komende EK. “Een rol als joker op het EK zou voor Viktor een mooie rol zijn. Net als Christian Eriksen op het WK van 2010″.

Mocht het daadwerkelijk tot een uitverkiezing komen, dan zullen komende zomer alle ogen gericht zijn op het toptalent van de Amsterdammers. Of de jonge Deen dan nog te behouden is, is maar afwachten. Olsen vergelijkt Fischer met de voormalig Deense voetballer Preben Elkjaer. “Met Fischer denk ik dat we op weg zijn naar een aanvaller in de klasse van Elkjaer.”

Ook Thomas Frank, zijn coach bij Denemarken -17, is lovend over de kwaliteiten van Fischer. “Dat hij met twee benen uitstekend kan schieten maakt hem echt heel erg goed. Hij kan daarnaast scoren met de binnenkant, buitenkant, wreef en met de stift en Fischer is ijskoud alleen voor de keeper. Hij heeft ook heel veel spelinzicht.” De Deen liet woensdagavond nog maar eens zijn voeten spreken in de halve finale van de NextGen Series tegen Liverpool. Daarin wist hij drie keer te scoren en werd hij met uitstek man van de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *