AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Steven ten Have blijft werkzaam bij Ajax’

Op maar weer eens een dag van de waarheid voor Ajax (later vandaag volgt het hoger beroep van de vier commissarissen tegen het eerdere besluit van de rechter om de benoeming van Louis van Gaal en Martin Sturkenboom als directeuren op te schorten) neemt de advocaat van de NV van de club alvast een voorschotje op wat de Amsterdammers op korte en lange termijn te wachten staat.

Zo is de raadsman, Peter Wakkie, ervan overtuigd dat Steven ten Have ‘ook de komende jaren president-commissaris van Ajax is’. Dit is te lezen in De Telegraaf.

“Ik heb vijf argumenten waardoor ik zeker weet dat de bestuursraad tijdens de BAVA (bijzondere algemene vergadering aandeelhouders, red.) op 10 februari niet het vertrouwen in de commissarissen opzegt”, zegt Wakkie in de krant. “Die kan ik nu niet geven, maar zal ik tijdens het hoger beroep (vanmiddag 15.00 uur, red.) toelichten.”

Die uitspraak is opmerkelijk, omdat oud-spelers, ereleden, jeugdtrainers, leden en fans eerder volmondig het vertrouwen in de lijn van Johan Cruijff uitspraken en aangaven niet verder te willen met Ten Have en Van Gaal.
De verwachting is dan ook dat op die vergadering van 10 februari de voltallige raad van commissarissen naar huis wordt gestuurd en er eigenlijk geen draagvlak meer is voor de directeuren die door dat orgaan zijn benoemd. Volgens Wakkie zal vanmiddag iets duidelijk worden, waardoordat niet langer meer gewenst zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *