AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Politiek wil homoclub van Ajax maken’

Wanneer iemand aan een voetballiefhebber zou vragen hoeveel homoseksuele personen hij in de voetbalwereld op kan noemen zal diegene waarschijnlijk niet verderkomen dan scheidsrechter John Blankenstein. De seksuele geaardheid is een waar taboe in het gesloten voetbalwereldje en daar moet per direct een einde aan komen.

Zo stelt de politiek vanuit het stadhuis. Daar ergert men zich aan het feit dat geen enkele profclub het sleeptouw durft te nemen in de strijd tegen ‘homo-haat’. Daarom hopen zij nu dat Ajax de verantwoordelijkheid op zich wil nemen.

“Vergeet niet hoeveel belastinggeld er jaarlijks aan de politieinzet bij de Amsterdam Arena wordt uitgegeven”, zegt D66-raadslid Gerolf Bouwmeester. Hij wil dat Ajax gaat samenwerken met de John Blankenstein Foundation, een fonds dat opkomt voor onderdrukte homo’s in de sportwereld.

De politiek bedrukt tevens dat het idee niet is bedoeld als bijdrage aan het imago van Amsterdam als homohoofdstad van de wereld. De hoge functionarissen van de hoofdstedelingen hebben nog geen officiële reactie gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *