AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Louis van Gaal al aan het werk voor Ajax’

Officieel is de benoeming van Louis van Gaal als nieuwe algemeen directeur van Ajax door de rechter opgeschort. Ook zou hij niet eerder kunnen beginnen in Amsterdam dan 1 juli 2012, omdat Van Gaal zo’n vertrek- en betalingsregeling had getroffen met zijn vorige werkgever Bayern München. Maar nu sijpelen er geluiden door, dat hij wel degelijk al aan de slag is gegaan in de ArenA.

Volgens De Telegraaf ging Van Gaal begin dit jaar een gesprek aan met de ondernemingsraad van Ajax en was hij op zondag 8 januari aanwezig bij een vergadering van de vier commissarissen Steven ten Have, Marian Olfers, Paul Römer en Edgar Davids. “Dit alles met het doel zijn komst juridisch helemaal dicht te timmeren”, aldus de krant.

In die vergadering legde Van Gaal nogmaals uit dat er ‘wat hem betreft geen enkele discrepantie is tussen zijn visie en de lijn-Cruijff en dat ook bij hem het individu voorop staat in de opleiding’. Dit veronderstelt dat Van Gaal wel degelijk een samenwerking ziet zitten met Cruijff, terwijl laatstgenoemde inmiddels heeft laten weten dat dat een utopie is.

Volgens bronnen van De Telegraaf zou Van Gaal zelfs al bezig zijn met nieuwe spelers, die niet op het wensenlijstje staan van het technisch hart bestaande uit Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Frank de Boer. Als dat waar is, is de beoogd directeur al aan de slag gegaan in Amsterdam en dat kan hem gezien de eerdere uitspraak van de rechter en de afspraak met Bayern aanzienlijk in de problemen brengen.

Dat Van Gaal onlangs gesprekken met de ondernemingsraad en de rvc voerde, terwijl de voorzieningsrechter zijn aanstelling in de wacht zette, vindt de advocaat van de NV Ajax, Peter Wakkie, niet vreemd. “De rechter heeft niets gezegd over kennismakingsgesprekken.” Wakkie verdedigt de vier rvc-leden vanmiddag in het hoger beroep dat dient omtrent het opschorten van de aanstelling van Van Gaal en Martin Sturkenboom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *