AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Jan Vertonghen volgend seizoen actief voor Arsenal’

Jan Vertonghen staat op het punt om zich met ingang van komend seizoen aan Arsenal te verbinden, zo schrijven Britse tabloids. Hoewel clubs als Newcastle United en Tottenham Hotspur de laatste weken nadrukkelijk aan de verdediger van Ajax werden gelinkt, lijken the Gunners nu de voornaamste kandidaat om zijn handtekening in te lijven. Vertonghen was afgelopen week in Londen.

Vertonghen bracht afgelopen dinsdag samen met Siem de Jong een bezoek aan de Champions League-wedstrijd tussen Arsenal en AC Milan (3-0). De tabloids praten over een geheim bezoek, maar de Ajacied maakte afgelopen week via Twitter melding van zijn reis naar Engeland.

Het is onduidelijk of de centrale verdediger op uitnodiging van de Londenaren in het Emirates Stadium aanwezig was. Hij ontmoette onder meer zijn landgenoot Thomas Vermaelen. De 26-jarige Belg maakte medio 2009 de overstap van Ajax naar Arsenal.

Het contract van Vertonghen met Ajax loopt volgend jaar zomer af en komende zomer is de laatste mogelijkheid voor het bestuur om nog een relatief hoge prijs voor de verdediger te vangen. Vertonghen zelf is niet van plan om langer dan medio 2013 voor Ajax te spelen. Ajax vraagt circa twaalf miljoen euro voor de verdediger, wiens waarde vorig jaar zomer nog op twintig miljoen euro werd geschat.

Indien Vertonghen aanstaande zomer zal vertrekken bij Ajax komt Doulgas van FC Twente in beeld om de verdediging van de Amsterdammers te versterken. Ook Christian Chivu en Nick Viergever zijn nog opties voor Ajax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *