AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Het is duidelijk een amateuristische bende bij Ajax’

Raymond Verheijen heeft opnieuw kritiek geleverd op de trainingsmethode bij Ajax. De Nederlander, die deze week ontslag nam als assistent bij Wales, stelt dat het geen toeval is dat er zoveel blessuregevallen zijn in Amsterdam.

“Het is duidelijk dat het bij Ajax momenteel een amateuristische bende is”, zo zegt Verheijen stellig tegen Ajax Life. “Bij Ajax trainen ze één of twee keer per dag. Op dit punt slaan ze bij Ajax de plank totaal mis, met alle blessures als gevolg. Als je op zondag speelt, herstel je op maandag en ben je op dinsdag vrij, omdat spelers op de tweede dag na een wedstrijd het meest vermoeid zijn. Met dit ritme is sprake van optimaal herstel.”

“De ene keer houdt men zich hieraan bij Ajax, maar het komt ook geregeld voor dat ze na een wedstrijd op zondag doodleuk op dinsdag trainen en pas op woensdag vrij zijn. Dat is vragen om problemen. Na een vrije dag moet het lichaam vanuit rust altijd eerst weer op gang komen. Bij Ajax gaan ze soms conditioneel trainen op de eerste training na een vrije dag. Dan is je lichaam dus in slaapstand. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het maatwerk leveren per individu.”

Eerder berichtte Verheijen op Twitter al over de verkeerde methodes bij de Amsterdamse club. “Ajax betaalt een hoge prijs voor de incompetente trainingsmethoden van de club”, zo schreef hij destijds. Donderdag werd bekend dat naast clubarts Edwin Goedhart ook conditietrainer René Wormhoudt, arts Piet Bon en arts Niels Wijne na dit seizoen zullen vertrekken bij Ajax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *