AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Heerenveen is beter dan Ajax en Feyenoord’

Sc Heerenveen kent tot dusver een uitstekend seizoen en staat momenteel op de derde plaats in de Eredivisie, achter AZ en PSV. Foppe de Haan, oud-trainer van de ploeg, is tevreden met de prestaties van de Friese ploeg.

“Er is veel vertrouwen en het scorend vermogen is groot. In het algemeen staat het er heel aardig op. Het mankement is dat de basis te smal is. Sibon, Schmidt, Van La Parra en misschien Roorda (respectievelijk Gerald, Doke, Rajiv en Geert Arend, red.) zijn goede vervangers voor de basisspelers en dat is het dan wel”, aldus de Fries.

“De achilleshiel is dat het lang altijd niet klopt. In elke wedstrijd is er wel een fase dat de tegenstander er overheen loopt. Dan staat alles verkeerd en missen ze de leiding op het veld. Dan kan zomaar gebeuren wat er tegen PSV (1-5 verlies, red.) gebeurde”, aldus de oud-trainer van onder andere Jong Oranje tegenover de Leeuwarder Courant.

“Ik geef PSV de meeste kans, die moeten kampioen worden. AZ speelt een hoop wedstrijden in korte tijd. AZ is minder geworden door het vertrek van Wernbloom, dat is een outsider. FC Twente en PSV hebben een bredere basis, Heerenveen is wel beter dan Ajax en Feyenoord.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *