AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘FC Barcelona bekijkt Jan Vertonghen’

FC Barcelona heeft interesse in Jan Vertonghen. De Catalaanse voetbalclub is op zoek naar een vervanger voor Eric Abidal, die een levertransplantatie moet ondergaan en wellicht nooit meer kan voetballen op professioneel niveau.

Trainer Josep Guardiola zou onder de indruk zijn van de Belgisch international en is met name te spreken over zijn veelzijdigheid aangezien Vertonghen in noodgevallen ook op linksback of op het middenveld geposteerd kan worden. Dat meldde de Telegraaf maandagavond op basis van informatie van diverse Spaanse media.

Barça toonde aanvankelijk enkele malen interesse in AC Milan’s Thiago Silva, maar deze mag onder geen beding vertrekken bij de club van ex-Ajacieden Urby Emanuelson en Zlatan Ibrahimovic. Daarom verlegde Barcelona de aandacht naar Vertonghen, die al eerder liet doorschemeren Ajax deze zomer te willen verlaten. De Belg zou minimaal tien miljoen euro moeten kosten.

Naast Barcelona hebben ook Arsenal en Tottenham Hotspur interesse in Vertonghen. De Engelse clubs zouden in de winter al geïnformeerd hebben naar de speler. Onlangs sprak Vertonghen nog informeel met Arsenal tijdens een bezoek aan Londen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *