AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘El Hamdaoui denkt aan rechtszaak tegen Ajax’

De gemoederen tussen Ajax en Mounir El Hamdaoui zijn flink opgelopen door het afketsen van de transfer van de spits naar Fiorentina. Waar Ajax de schuld legt bij plotselinge extravagante financiële eisen van de speler, meent El Hamdaoui dat Ajax de transferdeadline per ongeluk heeft laten verstrijken. El Hamdaoui heeft nu via fiscalist Albert van Werkhoven laten weten een rechtszaak tegen Ajax te overwegen.

‘Zo onprofessioneel heb ik het nog nooit meegemaakt’, reageert Van Werkhoven tegenover NUsport. Hij bestrijdt dat Ajax tevergeefs vroeg om een bankgarantie van Fiorentina. Dit is erg opvallend aangezien Fiorentina die bankgarantie juist op haar officiële website vermeldde als de enige reden voor het afketsen van de transfer.

‘De clubs waren er al lang uit, ze proberen nu hun straatje schoon te vegen’, aldus Van Werkhoven. Wat voor baat Fiorentina heeft bij het liegen over de bankgarantie kan Van Werkhoven echter niet uitleggen.

Volgens Van Werkhoven is de transfer afgeketst vanwege amateurisme van de kant van Ajax: ‘De waarheid is dat Ajax door laks handelen de deadline heeft laten passeren. We kregen na 19:00 uur nota bene een mail van Jeroen Slop die aangaf niet te weten hoe laat de transfermarkt in Italië sloot.’

‘En die man is al negen jaar financieel directeur van Ajax!’, stelt Van Werkhoven. ‘Hoe amateuristisch kun je zijn. We hebben tussen het moment dat Fiorentina het contract mailde naar Ajax, rond 15:00 uur continu geprobeerd om in contact te komen met Slop en Blind, maar ze waren onbereikbaar. Bij Fiorentina zijn ze ook des duivels. Dit hebben ze nog nooit meegemaakt.’

Men overweegt een gang naar de rechter om te pogen het contract van El Hamdaoui te laten ontbinden, daar sprake zou zijn van ‘het zoveelste blijk van onvermogen’. ‘Dit kan zo niet doorgaan. El Hamdaoui mag niet de dupe worden van dit onprofessioneel gedrag’, aldus Van Werkhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *