AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Cruijff is een halve zool, en Van Gaal een dictator’

Zlatan Ibrahimovic heeft veel parallellen met Marco van Basten. Bij Ajax werd hij met hem vergeleken en nu bij AC Milan opnieuw.

‘Ik weet nog goed dat ik hem voor het eerst zag’, zegt Ibrahimovic in het AD. ‘Dat was in de kleedkamer bij Ajax, hij liep stage als coach in wording. Ik viel compleet stil, wist niet wat ik moest zeggen. In de periode daarna heb ik hem steeds beter leren kennen. Ik vond het een prettig persoon, een echte spits ook, naar wie ik altijd bereid was te luisteren.’

Over de twee hoofdpersonen in de ‘Ajax-oorlog’ wil de vedette ook nog wel wat kwijt, ‘Johan Cruijff is een halve zool. En Van Gaal een dictator, zonder ook maar een beetje gevoel voor humor.’

‘Toen Gaal op een dag zei dat ik meer aan het teambelang moest denken, reageerde ik geprikkeld. Van Basten had precies het tegenovergestelde tegen me gezegd op de trainingen. Ik moest veel meer gefocust zijn op de goal, vond hij – en niet te veel tegelijk willen doen. Naar wie moet ik luisteren?, zei ik tegen Van Gaal. Naar Louis van Gaal of naar een legende? Dat vond hij niet zo leuk, geloof ik.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *