AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Cruijff is bijna de Geert Wilders van het voetbal’

“Johan Cruijff is bijna een soort Geert Wilders van het voetbal.” Het is een uitspraak van Klaas Vos, die tussen 2005 en 2011 in de ledenraad van Ajax zat, in Het Parool.

Vos maakte bij de Amsterdamse club diverse conflicten mee, waaronder de botsing tussen Cruijff en Marco van Basten over de hervormingsplannen van de jeugdopleiding. Ook tijdens de val van het bestuur van Uri Coronel en de scheuring in de huidige Raad van Commissarissen was Vos in Amsterdam aanwezig. “Cruijff wordt dan wel de messias genoemd, maar een echte messias – ik praat nu even als dominee, want dat ben ik nu eenmaal – stapt over zijn eigen schaduw heen, doet een handreiking en zegt: wij gaan het samen doen. Dat zou mooi zijn geweest”, zegt Vos.

“Hij is bijna een soort Wilders van het voetbal”, vervolgt de dominee. “En wat die jongen deed bij Ajax – AZ, die karatetrap in de rug van keeper Esteban Alvarado, zo heb ik ervaren wat Cruijff heeft gedaan. Wat Cruijff heeft gedaan is een karatetrap uitdelen in de rug van de club.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *