AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

‘Co Adriaanse genoemd als nieuwe algemeen directeur bij Ajax’

Volgens zeer betrouwbare bronnen binnen Ajax wordt Co Adriaanse genoemd als algemeen directeur. Sinds de enorme commotie rond het aanstellen van Louis van Gaal, lijkt er voor laatstgenoemde geen fatsoenlijke werkbare situatie te ontstaan. Ook over het aanstellen van Martin Sturkenboom ontstond een hoop ophef in de hoofdstad. Beide benoemingen gingen achter de rug van commissaris Johan Cruijff om.

Samen met een aantal jeugdtrainers besloot Cruijff afgelopen maand een rechtszaak te starten tegen de overige Raad van Commissarissen, bestaande uit Steven ten Have, Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer. De aanstelling van Louis van Gaal is gedaan zonder weten van de legendarische nummer veertien. Voor Cruijff genoeg reden om zijn mede-commissarissen voor de rechter te slepen.

Cruijff eist dat de aanstelling van Van Gaal terug wordt gedraaid. Namens de bestuursraad heeft Rob Been jr. de RvC zo spoedig mogelijk weg te sturen, inclusief Johan Cruijff. Dit zal overigens pas mogelijk zijn tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Deze vindt één dag na de uitspraak van de rechter plaats, op 10 februari.

Co Adriaanse werkte al eerder als zowel speler als trainer bij de Amsterdamse club. Tussen 1992 en 1997 stond hij aan het hoofd van de jeugdopleiding en in 2000 stelde Ajax hem één jaar aan als hoofdtrainer. In Amsterdam werd hij opgevolgd door Ronald Koeman en Ruud Krol. Adriaanse werd recent ontslagen als trainer van FC Twente. Eerder kwam hij als trainer uit voor onder meer PEC Zwolle, AZ en FC Porto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *