‘Ajax moet vrezen voor vertrek van hoofdsponsor’

Peter Wakkie, advocaat van Ajax, verwacht niet dat de raad van commissarissen op 10 februari wordt weggestuurd tijdens een bijzondere vergadering van aandeelhouders. Het zou de club een strop van tientallen miljoenen op kunnen leveren.

Als de huidige rvc wordt weggestuurd verliest Ajax mogelijk tientallen miljoenen euro’s. “En daarom verwacht ik dat de raad van commissarissen gewoon blijft zitten. Want dit is toch wel heel veel geld”, zei Wakkie woensdag tijdens het hoger beroep van het kort geding dat het kamp van Johan Cruijff tegen Ajax en vier commissarissen heeft aangespannen.

Na afloop van de ruim drie uur durende zitting wilde Wakkie in gesprek met Het Parool niet uitleggen hoe hij aan het enorme geldbedrag komt. “Ik ga nu geen contracten op tafel leggen.” De advocaat doelt mogelijk op een clausule in het contract van hoofdsponsor Aeagon, die het contract van Ajax zou kunnen ontbinden als er meerdere mensen uit de clubleiding vertrekken.

“Als ik niets zeg, dan zeg ik niets. Dit houden we geheim tot 10 februari”, aldus Wakkie. Drie dagen eerder doet het gerechtshof in Amsterdam uitspraak in het hoger beroep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *