Ziyech spreekt Ajacieden nog: ‘Zie hen als broers’


Hakim Ziyech heeft nog altijd veel contact met zijn voormalig ploeggenoten van Ajax. Dat vertelt de spelmaker tegenover Het Parool. Tegenover de Amsterdamse krant vertelt hij dat hij onder meer contact heeft met Donny van de Beek, zijn tegenstander van zaterdagavond.

'We spraken in het begin, toen hij naar Man United vertrok, al heb ik hem niet over zijn huidige situatie gesproken', doelt Ziyech op het feit dat Van de Beek bij Manchester United nog geen basisspeler is. 'Ik denk dat hij ook even de tijd nodig heeft om aan alles te wennen, ook aan de andere speelwijze. Ik weet zeker dat hij van waarde zal zijn voor hen. Voor hem is het nu het belangrijkst om rustig te blijven.'

Eerder gaf Noussair Mazraoui al aan dat hij nog contact heeft met Ziyech. Ziyech zelf spreekt warme woorden over zijn oud-teamgenoten. 'Nog meer dan als vrienden zie ik hen als broers. We hebben een goede band opgebouwd en hebben nog steeds veel contact. En dat zal ook zo blijven. Het enige wat anders is, is dat ik ze niet meer zo veel zie, maar ik spreek ze nog heel veel.'

Start bij Chelsea

Bij Chelsea was Ziyech de eerste grote aankoop richting het nieuwe seizoen. Na de oud-Ajacied volgden ook nog spelers als Timo Werner en Kai Havertz. 'Ze vertelden me al dat ik niet de enige zou zijn die zou komen, omdat de club net terugkwam van een transferban. Voor mezelf denk ik dat het alleen maar goed is dat er meer nieuwe spelers zijn gekomen. Concurrentie maakt je ook sterker.'

Die concurrentie hoopt Ziyech nu aan te kunnen gaan. Eerder was de Marokkaans international nog niet fit. In de voorbereiding liep hij een knieblessure op, waardoor hij pas vorige week zijn officiële debuut maakte. 'Die blessure kwam op een ongelukkig moment. Omdat het vorige seizoen voor mij ook al vroeg was gestopt, ben ik er wel even uit geweest. Ik heb een tijd niet kunnen spelen. Het belangrijkste is nu 100 procent fit worden en weer in het juiste ritme komen. Ik weet dat dat tijd kost, maar voor mij kan het niet snel genoeg gaan.'

Denk jij dat Klaassen scoort en Ajax wint van VVV Venlo? Zet dan in en krijg 3,30 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!