Voetbal in coronacrisis: ‘Vijf spelers hadden corona’


Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Dinsdag 2 juni

Zeven besmettingen bij FC Barcelona

Volgens het Spaanse radiostation RAC1 zouden er in de afgelopen periode vijf spelers van FC Barcelona besmet zijn geweest met het coronavirus. De club zelf en La Liga hebben hier geen melding van gemaakt. De spelers zouden geen symptomen hebben vertoond en inmiddels weer virusvrij zijn. De spelers trainen ook weer mee. Naast het vijftal spelers zouden ook twee stafleden besmet zijn geraakt.  

Maandag 1 juni

Serie A hervat op zaterdag 20 juni

Op zaterdag 20 juni gaat de Serie A definitief hervat worden, zo maakte de Italiaanse voetbalbond maandag bekend. De competitie gaat verder met een duel tussen Torino en Parma in de 25ste speelronde. Momenteel staan de speeldata tussen speelronde 25 tot en met 35 vast. Later wordt bekendgemaakt wanneer de laatste drie speelrondes afgewerkt gaan worden.

Spelers MLS gaan akkoord met salarisverlaging

De voetballers in de Amerikaanse Major League Soccer zijn akkoord gegaan met een tijdelijke salarisverlaging. Dat meldt spelersvakbond MLSPA. De spelers zien, naast dat ze een deel van hun salaris inleveren, af van eventuele bonussen waar ze contractueel recht op hebben. Dit om hun werkgevers meer ademruimte te geven op financieel gebied. De MLS zelf moet nog wel haar goedkeuring geven aan het plan.

La Liga wordt op 11 juni hervat

Op 11 juni gaat de bal weer rollen in de La Liga, zo meldt de competitie op haar eigen site. Op die dag trappen Sevilla FC en Real Betis af voor de derby van Sevilla. Twee dagen later, op 13 juni, hervat het FC Barcelona van ex-Ajacied Frenkie de Jong de competitie met een wedstrijd tegen Real Mallorca. Op 19 juli moet de competitie afgerond zijn. In de tussentijd moeten nog elf volledige speelrondes afgewerkt worden.

Championship pakt op 20 juni het voetbal weer op

In navolging van de Premier League wordt er deze maand ook weer in de Championship gevoetbald. De EFL, de organisatie achter de competitie, bevestigt dat het seizoen op 20 juni hervat wordt. Op het tweede niveau van Engeland moeten er nog negen speelrondes gespeeld worden. Rond 30 juli moet de beslissende play-offs voor promotie naar de Premier League gehouden worden.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!