Voetbal in coronacrisis: ‘Helft amateurclubs blijft open’


Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Dinsdag 26 mei

'Helft amateurclubs blijft open deze zomer'

Zo'n vijftig procent van alle amateurclubs in Nederland blijft deze zomer open, zo meldt Jan Dirk van der Zee, directeur van de amateursectie van de KNVB, op de website van de bond. 'Uit een recent gehouden enquête onder amateurvoetbalverenigingen is dat gebleken.' Clubs gaan onder meer trainingen en wedstrijden organiseren voor mensen die niet op vakantie gaan of kunnen.

'Met dank aan de coronacrisis en de gedwongen voetbalstop lijkt de liefde voor de sport en het verenigingsleven geen grenzen te kennen', vervolgt Van der Zee. 'Bij de KNVB merken we dat door de enorme aandacht die er is voor alles wat er wordt georganiseerd om de terugkeer op de velden zo goed mogelijk te laten verlopen.'

Kluivert hervat training

Justin Kluivert en consorten hebben bij AS Roma de groepstraining hervat. Op NU.nl verschenen dinsdag beelden van de oud-Ajacied, die zijn temperatuur liet meten om vervolgens zijn voetbalschoenen aan te trekken. Wanneer de Serie A wordt hervat is vooralsnog onduidelijk. Wel is de Italiaanse bond voornemens om het restant uit te spelen.

Positieve test bij Bournemouth

Aaron Ramsdale, doelman van AFC Bournemouth, heeft het coronavirus. Dit bleek maandag uit een positieve test zo meldt The Sun. Tot dusver waren er drie besmettingen bekend in de Premier League. De Engelse competitie hoopt ondanks de ontwikkelingen snel te herstarten. Men verwacht dat dit in juni kan gaan gebeuren.

Maandag 25 mei

Serie A-planning ter discussie door warmte

Het plan om de Serie A midden juni te hervatten wordt niet door iedereen met open armen ontvangen. Daarbij speelt niet het coronavirus, maar het warme weer in de zomer een grote rol. 'Om 16.30 uur aftrappen in hartje zomer? Dat gaat echt niet gebeuren. De voorzitters van de clubs denken alleen maar aan de tv-uitzendingen en niet aan de gezondheid van de spelers', citeert De Telegraaf Umberto Calcagno, de vice-voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond (AIC).

Dortmund - Bayern met stadiongeluiden

Voetbalfans kunnen er dinsdag voor kiezen om de Bundesliga-kraker tussen Borussia Dortmund en Bayern München mét of zonder toegevoegd geluid van toeschouwers te kijken. 'Aan de uitzending op FOX Sports 1 is stadiongeluid toegevoegd van fans. FOX Sports maakt hiervoor gebruik van een audiospoor dat wordt aangeleverd vanuit Duitsland. Afgelopen weekend heeft Sky Deutschland een eerste test gedaan met toegevoegd geluid, waar overwegend positief op is gereageerd', zo schrijft FOX Sports.

'De uitzending met toegevoegd geluid is een proefballon voor FOX Sports, net als eerder bij de Bundesliga-herstart succesvol is geëxperimenteerd met duo-commentaar', wordt er vervolgd. 'Fans kunnen via de socialemediakanalen van FOX Sports hun mening geven over de test. Kijkers die de wedstrijd liever zonder de audiotoevoeging volgen, kunnen terecht op FOX Sports 4.'

Vitesse vreest voor toekomst

Bij Vitesse vreest men het voortbestaan van de club als de huur van het GelreDome niet wordt verlaagd, zo liet de advocaat van Hollywood aan de Rijn maandag weten tijdens een kort geding tegen de eigenaar van het stadion, opgetekend door Omroep Gelderland. 'Als er niets wordt gedaan aan de huur, overleeft Vitesse dat niet. Het is cruciaal dat die aangepast wordt om de crisis door te komen.'

FC Utrecht wil bekerfinale in juli spelen

FC Utrecht heeft bij de UEFA een 'vuistdik' dossier ingediend om de Europese voetbalbond ervan te overtuigen dat de bekerfinale tegen Feyenoord alsnog gespeeld moet worden, meldt De Telegraaf. De club hoopt op of vlak na 17 juli antwoord te krijgen van de UEFA. FC Utrecht hoopt de bekerfinale in juni te spelen. Men sluit daarbij een bekerfinale op Duitse bodem - waar wel alweer gevoetbald wordt - niet uit.

Serie A hoort donderdag wanneer het weer van start gaat

De clubs in het Italiaanse voetbal komen dinsdag bij een om te praten over de hervatting van de Serie A, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De clubs zullen gezamenlijk tot een voorstel moeten komen, al zal de Minister van Sport - Vincenzo Spadafora - pas donderdag de knoop definitief doorhakken: wordt het 13 of 20 juni?

SC Cambuur en De Graafschap blijven in gesprek over compensatie

SC Cambuur en De Graafschap blijven met de KNVB in gesprek over een compensatie voor de misgelopen promotie naar de Eredivisie. Dat meldt Veronica Inside maandagmiddag. Een mogelijke financiële tegemoetkoming zal betaald worden uit het solidariteitsfonds betaald voetbal, een fonds waar clubs en de KNVB deel van uitmaken. Naar verluidt schatten de clubs in dat ze minimaal tweeënhalf miljoen euro mislopen als ze niet promoveren.

'CL-duel Liverpool zorgde voor golf 41 coronadoden'

Het Champions League-duel tussen Liverpool en Atlético Madrid van afgelopen 11 maart heeft mogelijk 41 mensen het leven gekost. Zij zouden op Anfield besmet zijn geraakt met het coronavirus, zo meldt de Sunday Times op basis van berekeningen van het Imperial College London en de Oxford University. 'Een week later was de grote verspreiding van het virus in Engeland. Modellen laten zien dat 25 tot 35 dagen later er 41 extra doden waren in nabijgelegen ziekenhuizen.'

Denk jij dat Borussia Dortmund en Bayern München met 2-2 gelijkspelen? Zet in en krijg 9,70 keer je inzet terug! 


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!