Voetbal in coronacrisis: Geen replay in FA Cup


Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Donderdag 13 augustus

Geen replay in FA Cup komend seizoen

In het komende seizoen zal er bij een gelijke stand in de FA Cup, het toernooi dat vorig seizoen werd gewonnen door Arsenal, geen replay gespeeld worden. Als de stand na negentig minuten gelijk is, volgen penalty's. Dit heeft de Engelse bond besloten om het drukke speelschema ietwat te verlichten. In de League Cup worden de halve finales in één wedstrijd afgewerkt in plaats van twee.

 

Woensdag 12 augustus

Kampioen Kosovo verliest reglementair in CL

FC Drita, de kampioen van Kosovo, heeft door de UEFA een reglementaire nederlaag toegewezen gekregen. FC Drita zou het in de voorronde van de Champions League opnemen tegen Linfield uit Noord-Ierland, maar vanwege meerdere coronabesmettingen bij FC Drita kan de kampioen uit Kosovo niet aantreden. Omdat de UEFA geen mogelijkheid ziet om de wedstrijd op korte termijn in te halen, is FC Drita reglementair met 3-0 onderuit gegaan. Bij FC Drita is men op zijn zachts gezegd niet blij met de gang van zaken:

Positieve coronatest bij FC Barcelona-speler

Bij FC Barcelona is één speler positief getest op het coronavirus, zo meldt de club uit Catalonië via haar officiële kanalen. Het gaat hierbij om een van de de volgende negen spelers die zijn begonnen aan de voorbereiding: Pedri, Trinçao, Matheus Fernandes, Jean-Clair Todibo, Moussa Wagué, Carlos Aleñá, Rafinha, Miranda en Oriol Busquets. Welke speler positief is getest, maakt FC Barcelona niet bekend. De besmette speler is overigens niet in contact gekomen met de selectie die voor het Champions League-duel met Bayern München naar Portugal is afgereisd.

Dinsdag 11 augustus

Twee besmettingen bij Valencia

Bij Valencia hebben twee personen positief getest op het coronavirus. Wie er met het coronavirus besmet zijn, maakt de Spaanse club niet bekend. Eind maart, op het hoogtepunt van de uitbraak van het coronavirus, waren er bij Valencia 25 mensen besmet met het coronavirus. Bij de Spaanse subtopper staat voormalig Ajax-doelman Jasper Cillessen onder contract. 

Maandag 10 augustus

Opnieuw een Feyenoorder besmet

Er is opnieuw een Feyenoorder besmet geraakt door het coronavirus, zo meldt het Algemeen Dagblad maandagavond. Zondag speelde de club nog tegen Sparta Rotterdam, maar volgens clubarts Casper van Eijck was de speler in kwestie toen niet besmettelijk. Welke speler het betreft, wordt zoals altijd wegens zijn recht op privacy niet bekend gemaakt. Er zat sinds vrijdag al een speler van Feyenoord in quarantaine en het vermoeden bestaat dat contact met hem de besmetting veroorzaakt heeft.

'Voorlopig geen fans bij Bundesliga-duels'

In Duitsland lijkt men voorlopig niet van plan om supporters toe te laten bij Bundesliga-duels, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De gezondheidsministers van de deelstaten in Duitsland zien het niet als een van de grootste prioriteiten ten tijde van de coronacrisis. Het plan van de Duitse voetbalbond was in orde, maar andere zaken krijgen prioriteit. Tevens kan het ook voor samenscholing bij café's en restaurants zorgen. 'Dat betekent vermoedelijk dat er in elk geval tot 31 oktober nog zonder publiek wordt gespeeld.'

Champions League-duel Atlético gaat gewoon door

De kwartfinale tussen Atlético Madrid en RB Leipzig in de Champions League gaat donderdag ondanks twee coronabesmettingen bij eerstgenoemde club gewoon door, zo meldt het Algemeen Dagblad. Twee werknemers testten positief op het coronavirus en volgens Spaanse media gaat het om spelers. De positief geteste personen zijn in quarantaine gegaan. Andere werknemers van de club moeten zich opnieuw laten testen.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!