Voetbal in coronacrisis: ‘Clubs lopen miljarden mis door corona’


Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Dinsdag 7 juli


'Clubs lopen miljarden mis door corona'

De Europese clubs die uitkomen op het hoogste niveau lopen zo'n vier miljard euro mis als gevolg van de maatregelen in de coronacrisis, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De ECA, een organisatie die voetbalclubs in Europa vertegenwoordigt, deed een steekproef in tien landen, zo ook in Nederland. De vier miljard euro is opgebouwd uit misgelopen geld tijdens het huidige seizoen én het volgende seizoen. ECA-directeur Charlie Marshall vergelijkt de financiële impact met een seismische schok.


Achtste finales Champions League in eigen stadions

De returns in achtste finales van de Champions League worden 'gewoon' in de stadions van de thuisspelende clubs gespeeld, zo schrijft NUsport dinsdagavond op basis van informatie van de UEFA. De rondes ná de achtste finales in het miljardenbal worden in Lissabon afgewerkt en dus deed het verhaal de rondte dat ook de achtste finales in Portugal plaats zouden vinden. Niets is echter minder waar. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus vinden de returns plaats. Juventus - Olympique Lyon, Manchester City - Real Madrid, FC Barcelona - Napoli en Bayern München - Napoli zijn de resterende achtste finales.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!