Voetbal in coronacrisis: ‘Alle thuisduels Oranje in 2020 in JC-ArenA’


Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Vrijdag 3 juli


Alle thuisduels Oranje in 2020 in de Johan Cruijff ArenA

Alle thuiswedstrijden van het Nederlands elftal in 2020 worden in de Johan Cruijff ArenA gespeeld, zo meldt de KNVB vrijdagochtend. Het gaat om drie duels in de Nations League en mogelijk twee oefenwedstrijden. De KNVB kiest voor Amsterdam, omdat de extra maatregelen die nodig zijn vanwege het coronavirus het best in het stadion van Ajax kunnen worden toegepast.

Woensdag 1 juli


'Champions League kan doorgaan in Lissabon'

Antonio Costa, de premier van Portugal, heeft de zorgen over het kunnen uitspelen van de de Champions League in Portugal weggenomen. Door de toename van het aantal coronabesmettingen in Portugal en specifiek Lissabon, was het even onzeker of de Champions League wel zou kunnen worden uitgespeeld in de Portugese hoofdstad. Volgens Costa is dit echter 'gewoon' mogelijk. De premier legt in gesprek met La Vanguardia uit dat de ingestelde lockdown niet het centrum van de hoofdstad betreft, maar alleen geldt voor de aangrenzende wijken. Volgens Costa hoeft de UEFA daarom niet op zoek naar een andere speelstad voor de eindfase van de Champions League. 

Dinsdag 30 juni


Toch geen CL in Lissabon?

Dat de Final 8 van de Champions League in Lissabon wordt gespeeld is absoluut niet zeker. De Portugese stad zou de locatie (Estadio da Luz en Estadio José Alvalade) worden van de afronding van het miljardenbal, maar door de toenemende problemen aangaande het coronavirus is dit uiterst onzeker. Hierdoor is na Istanbul ook Lissabon een groot vraagteken geworden. Een nieuw alternatief zou er volgens L'Equipe nog niet zijn. De data staat naar verluidt wel vast: 12 tot 23 augustus. De UEFA heeft zodoende nog anderhalve maand. 

Maandag 29 juni


Janssen test positief op coronavirus

Vincent Janssen is positief getest op het coronavirus, zo liet de zeventienvoudig international maandag weten op Twitter. 'Hallo iedereen, als eerste wil ik zeggen dat het goed met me gaat. Mijn testresultaten voor COVID-19 waren positief. Ik ben nu thuis en ga ervoor zorgen dat ik snel weer fit en gezond ben. Bedankt.'

Denk jij dat Manchester United met 0-1 wint op bezoek bij Brighton? Zet in en krijg 5,40 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!