Voetbal in coronacrisis: Aboutaleb dreigt met een lege Kuip


Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Maandag 21 september

Aboutaleb dreigt met een lege Kuip

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, eist een betere handhaving van de coronamaatregelen in de Kuip, het stadion van Feyenoord. De club gaat 25 extra stewards inzetten, waarmee het totaal op 405 komt. De extra handhavers moeten vooral letten op de handhaving van de anderhalve meter afstand tussen de supporters op de tribunes, zo valt te lezen op de website van het Algemeen Dagblad. Mocht het opnieuw verkeerd gaan in het stadion, dan spreekt Aboutaleb in een schriftelijk bericht aan Feyenoord over een mogelijk lege Kuip. In eerste instantie zullen er dan minder toeschouwers toegelaten worden, maar als het uit de hand loopt, kan ook al het publiek geweerd worden. 

Belgische minister straft Racing Genk

Ben Weyts, de Belgische minister van Sport, heeft Racing Genk gestraft nadat de coronamaatregelen tijdens het voorbije weekend niet voldoende werden nageleefd in hun stadion. Eerder mocht de club vierduizend supporters toelaten in Genk, maar na de straf zakt dat voor de volgende wedstrijd naar tweeduizend. 'Het spijt me zeer dat ik van "mijn hart een steen" moet maken. Maar ik had aangekondigd dat we sancties zouden treffen wanneer de afspraken niet zouden worden nagekomen. Ik heb mijn nek ver uitgestoken om competities te kunnen laten plaatsvinden met publiek', zei Weyts erover, geciteerd door De Telegraaf.

Extra stewards bij Feyenoord na kritiek Rutte

Feyenoord gaat vanaf heden extra stewards inzetten bij thuiswedstrijden voor het beter handhaven van de coronamaatregelen. Zondag werd er in de Kuip te vaak geen anderhalve meter afstand gehouden en tevens werd er volop geschreeuwd. Minister-president Mark Rutte liet zich op een harde manier uit en daar handelt Feyenoord naar, zo weet NUsport. 'We snappen de frustratie bij de premier over de oplopende cijfers', zegt een woordvoerder van Feyenoord.

Gündogan test positief op coronavirus

Manchester City moet het maandagavond in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen stellen zonder Ilkay Gündogan. De Duitser heeft positief getest op het coronavirus. Manchester City speelt maandagavond op bezoek bij Wolverhampton Wanderers.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!