Verhuurd: Magallán mogelijk alsnog terug naar Ajax


In de rubriek ‘Verhuurd’ richt Ajax Showtime zich op de Ajacieden die dit seizoen elders op huurbasis hun minuten maken. In deel 2 van dit seizoen aandacht voor de voortgang van de Ajax-huurlingen bij hun tijdelijke werkgevers.

Ajax heeft in de afgelopen transferperiode zes spelers verhuurd aan andere clubs. Voor twee van hen, Noa Lang en Razvan Marin, is Ajax een afgesloten hoofdstuk. Club Brugge en Cagliari - de clubs van respectievelijk Lang en Marin - moeten de spelers aan het einde van dit seizoen namelijk verplicht definitief overnemen. De overige verhuurde Ajacieden mogen nog wel hopen op een comeback in de Ajax-hoofdmacht. In Verhuurd daarom aandacht voor Danilo Pereira, Kik Pierie, Carel Eiting en Lisandro Magallán.

Danilo Pereira

Wedstrijden: 11/11
Basisplaatsen: 11/11
Speelminuten: 882
Doelpunten: 9
Assists: 4

Danilo Pereira heeft zijn goede start van het seizoen 2020/21 bij FC Twente tot dusverre door weten te trekken. De huurling van Ajax startte dit seizoen in elke wedstrijd die de Tukkers speelden. Na tien Eredivisie-wedstrijden in de punt van de Twentse aanval heeft de Braziliaan al negenmaal het net weten te vinden, tevens stelde hij al vier keer een ploeggenoot in staat hetzelfde te doen. Met deze statistieken heeft Danilo een groot aandeel in de vijfde plaats die Twente momenteel bezet op de Eredivisie-ranglijst. De aanvaller zelf staat bovendien bovenaan de topscorerslijst, samen met Steven Berghuis van Feyenoord, die eveneens op negen goals uit tien wedstrijden staat.

In het KNVB Beker-toernooi kende Danilo minder succes. In de eerste ronde verloor hij met FC Twente met 1-3 van Eerste Divisionist De Graafschap, waardoor Danilo en Twente meteen al uitgeschakeld werden. Het betreft een klein smetje op wat verder een vrijwel vlekkeloos seizoen is voor de aanvaller. In Amsterdam is men eveneens verheugd met zijn goede vorm. Danilo kreeg onlangs een complimenteus bericht van directeur voetbalzaken Marc Overmars, met daarin de boodschap om vooral zo door te blijven gaan. In de wetenschap dat potentiële concurrenten Lassina Traoré en Brian Brobbey zich dit seizoen tot nu toe ook van hun betere kant laten zien, zal Danilo zijn vorm vast willen houden om volgend jaar de strijd aan te kunnen gaan bij Ajax.

Kik Pierie

Wedstrijden: 5/11
Basisplaatsen: 5/11
Speelminuten: 426

De andere Ajax-huurling bij FC Twente, Kik Pierie, beleeft een wisselvalliger seizoen. De verdediger miste de start van het seizoen door een blessure en raakte kort na zijn rentree weer geblesseerd. Sinds zijn terugkeer eind oktober, wist Pierie gelukkig fit te blijven. Aan een clean sheet heeft hij zijn ploeg echter nog niet weten te helpen, want Twente kreeg in de vijf wedstrijden die Pierie tot dusverre meedeed zeven doelpunten tegen. Met de Ajax-huurling in de gelederen kwam FC Twente tot twee overwinningen, twee gelijke spelen en één nederlaag. Aan die nederlaag zal Pierie ook op persoonlijk gebied slechte herinneringen bewaren. Slordig balverlies van de verdediger leidde tegen RKC Waalwijk de 0-2 in.

De positieve zijde van Pieries huurperiode bij FC Twente is dat hij, mits fit, wel basisspeler lijkt te zijn. Van de zeven wedstrijden waarin Pierie bij de wedstrijdselectie zat, kwam hij er in vijf in actie, allemaal als basisspeler. In de laatste drie wedstrijden die hij speelde, maakte hij zelfs de negentig minuten vol. De twee wedstrijden waarin de verdediger op de bank bleef, waren de duels vlak na het herstel van zijn eerste blessure. Pierie zal nu hopen het vertrouwen van zijn trainer te behouden en terug te betalen in de vorm van sterke optredens. Daarmee zou hij zaterdagavond kunnen beginnen, als hij met Twente in actie komt tegen zijn eigenlijke werkgever Ajax.

Carel Eiting

Wedstrijden: 13/14
Basisplaatsen: 9/14
Speelminuten: 875
Doelpunten: 3
Assists: 1

Carel Eiting verliet Ajax tijdelijk in de zoektocht naar speelminuten en heeft deze vooralsnog in Engeland gevonden. De middenvelder wordt verhuurd aan Huddersfield Town en deed daar in elke wedstrijd op één na mee. In het overgrote deel van die wedstrijden was de linkspoot basisspeler. In de afgelopen vijf wedstrijden maakte Eiting bovendien telkens de negentig minuten vol. De resultaten voor Huddersfield zijn tot nu toe wisselvallig. De club trok met Eiting op het veld even vaak aan het langste als aan het kortste eind: vijfmaal. De overige drie wedstrijden waarin hij in actie kwam, eindigden in een gelijkspel. Eiting zelf is bij Huddersfield ook begonnen met scoren. Hij wist in dertien wedstrijden tot nu toe drie keer het net te vinden, waarvan één keer zelfs met het hoofd. Daarnaast bereidde de creatieveling ook eenmaal een doelpunt van een ploeggenoot voor.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Carel Eiting (@careleiting)

Het gaat dus goed met Eiting in Engeland. Of het echter genoeg is voor een (succesvolle) terugkeer bij Ajax aan het einde van het seizoen, is nog maar de vraag. Hoe goed Eiting het ook doet, de spelers die hij op Ajax’ middenveld uit de basis zou moeten verdrijven, doen het zo mogelijk nog beter. De terugkeer van Davy Klaassen lijkt tot dusverre een gouden greep te zijn geweest, Ryan Gravenberch ontwikkelt zich in stormachtig tempo en ook Mohamed Kudus gooide hoge ogen voor hij geblesseerd raakte. Zo is er een reële kans dat Eitings goede prestaties hem geen definitieve doorbraak in de Johan Cruijff ArenA op zullen leveren. De tijd zal moeten uitwijzen waar de toekomst van de middenvelder ligt.

Lisandro Magallán

Wedstrijden: 9/10
Basisplaatsen: 9/10
Speelminuten: 778


Lisandro Magallán lijkt bij FC Crotone eindelijk te zijn gesetteld in Europa. De verdediger werd na een moeizaam eerste half jaar bij Ajax, gedurende het seizoen 2019/20 aan Deportivo Álaves verhuurd. Ook in Spanje wist de Argentijn echter niet tot onomstreden basisspeler uit te groeien. Dat lijkt allemaal anders bij Crotone, waar de verdediger in de negende competitiewedstrijd, tegen Bologna, pas voor het eerst niet de volledige wedstrijd speelde. Spelen doet Magallán dus weer, winnen echter nog niet. Crotone verloor zeven van de negen wedstrijden in de Serie A en speelde de overige twee gelijk. Eén van die gelijke spelen was weliswaar een knappe 1-1 tegen Juventus, maar ook die was maar één punt waard. Hierdoor moet Crotone het na negen duels doen met twee schamele puntjes. Daarmee staat de club stijf onderaan.

Er bestaat overigens een kans dat Magallán definitief wordt overgenomen door de Italianen. Crotone heeft namelijk een verplichte optie tot koop, maar alleen als het zich weet te handhaven op het hoogste Italiaanse niveau. Gezien de huidige stand in de Serie A, lijkt dat scenario vooralsnog niet realistisch. Magallán en Crotone zullen in ieder geval minder hinder ondervinden van een druk seizoen, dan de meeste teams. Het enige toernooi waarin de Argentijn extra wedstrijden zou kunnen spelen, was de Coppa Italia. Daar ligt de club echter al na één wedstrijd uit. 

Bademba Barrie (E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com; Twitter: @Bademba_AFCA)


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!