[Update IV] Leverkusen maakt komst Fosu-Mensah wereldkundig


Ajax is in strijd met Bayer Leverkusen om het aantrekken van Timothy Fosu-Mensah, zo schrijft het Algemeen Dagblad maandagmiddag. De verdediger zou voor een relatief laag bedrag mogen vertrekken, maar de ploeg van Peter Bosz lijkt de beste papieren te hebben.

Het is in september alweer zeven jaar geleden dat Fosu-Mensah vertrok bij Ajax om zijn geluk te gaan zoeken bij Manchester United. Dertig duels in het eerste elftal van de Premier League-club en twee verhuurperiodes (aan Crystal Palace en Fulham) verder lijkt zijn tijd in Engeland erop te zitten.

De Amsterdamse club is dus één van de minimaal twee clubs die de 23-jarige verdediger willen verlossen van zijn uitzichtloze situatie, waarbij een 'kleine' transfersom genoeg zou zijn. Fosu-Mensah mocht dit seizoen tweemaal invallen in de Champions League, terwijl hij tijdens de allereerste Premier League-wedstrijd van het seizoen zelfs nog in de basis mocht beginnen. Hierna maakte hij geen minuut meer.

Update - 18.20 uur (11 januari 2021) - 'Ajax verliest slag: Leverkusen akkoord met Manchester United'

Ajax lijkt naast de komst van Timothy Fosu-Mensah te gaan grijpen. Journalist Fabrizio Romano meldt maandagavond op Twitter dat Bayer Leverkusen en Manchester United een akkoord hebben bereikt over de transfer van de 23-jarige verdediger. Ook de verslaggever van Sky Italia benoemt de interesse van de Amsterdamse club in Fosu-Mensah, maar hij lijkt nu toch echt onderweg naar de club van Peter Bosz.

Update II - 16.30 uur (12 januari 2021) - 'Fosu-Mensah voor twee miljoen naar Bosz' Leverkusen'

De transfer van Timothy Fosu-Mensah naar Bayer Leverkusen lijkt nu echt rond. Volgens de Duitse afdeling van Sky Sports stapt de Nederlander dinsdag nog op het vliegtuig om de laatste details in orde te maken. Eenmaal in Leverkusen moet Fosu-Mensah eerst de quarantaine-regels omtrent het coronavirus in acht nemen, waarna hij ergens in de komende dagen de medische keuring zal ondergaan. Doorstaat hij die met succes, dan maakt hij voor twee miljoen euro de overstap naar het Bayer Leverkusen van Peter Bosz.

Update III - 14.00 uur (13 januari 2021) - 'Fosu-Mensah doorstaat keuring, definitief naar Bayer'

Volgens Fabrizio Romano heeft Timothy Fosu-Mensah met succes de medische keuring doorstaan en is hij officieel speler van Bayer Leverkusen, zo meldt de journalist via zijn Twitterkanaal. Dinsdagmiddag werd bekend dat de verdediger in de huidige transferwindow voor twee miljoen euro de overstap maakt van Manchester United naar de Duitse club. Bij Bayer Leverkusen zal hij werken onder oud-Ajax-trainer Peter Bosz.

Update IV - 16.30 uur (13 januari 2021) - Bayer Leverkusen maakt komst Fosu-Mensah wereldkundig

Timothy Fosu-Mensah vervolgt zijn carrière bij Bayer Leverkusen. De verdediger komt per direct over van Manchester United en heeft in Duitsland een contract getekend tot medio 2024. Ook Ajax was naar verluidt nog even in de race om de handtekening van Fosu-Mensah, maar de multifunctionele rechtspoot verkast dus naar de Duitse werkgever van trainer Peter Bosz.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!