UEFA plaatst AZ in koker voor loting voorronde CL


Het protest dat AZ bij de UEFA heeft ingediend inzake de in hun ogen onterechte eindstand in de Eredivisie lijkt voorlopig weinig te hebben uitgehaald, zo schrijft De Telegraaf. Op de website van de UEFA staat namelijk de naam van AZ als een van de ploegen die mee gaat loten voor de tweede kwalificatieronde van de Champions League en niet die van Ajax.

Ajax en AZ eindigden het vorige seizoen in de Eredivisie met evenveel punten, al hadden de Amsterdammers een beter doelsaldo. Op basis daarvan riep de KNVB Ajax uit als nummer één en zodoende kreeg de Amsterdamse club het beste Europese ticket. Bij AZ was men het niet eens met die beslissing. In Alkmaar is men van mening dat het onderlinge resultaat de doorslag had moeten geven.

In dat geval zou AZ als nummer één eindigen, omdat die club in het vorige seizoen twee keer van Ajax wist te winnen. De Alkmaarders hoopten in de afgelopen week duidelijkheid te krijgen van de UEFA, maar tot zondag werd er niets over die zaak gecommuniceerd. Op de website van de UEFA valt nu te lezen dat AZ meedoet aan de loting van de tweede voorronde van de Champions League. Daarin treft het Besiktas, Viktoria Plzen of Rapid Wien.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!